sastojci
- 500 g lisnatog zamrznutog tijesta
- 250 g mladog špinata
- 80 g luka
- 100 g špinata
- 2 žlice kapara
- 4 češnja češnjaka
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 300 g skute ili sira ricotte
- sol
- papar
Način pripreme
Na pobrašnjenoj podlozi oba komada tijesta razvaljajte na dimenziju 30 x 20 cm, pa ih prerežite napola tako da dobijete 4 komada tijesta.
Špinat i blitvu natrgajte na manje komade, prelijte sa 50 ml maslinova ulja i promiješajte. Luk i kapar jako sitno nasjeckajte, dodajte im protisnuti češnjak i sve zajedno dobro izmiješajte.
Na lagano pobrašnjeni lim za pečenje (40 x 30 cm) položite dva komada tijesta. Svaki komad premažite četvrtinom mase sa sjeckanim lukom i kaprima. Dvije trećine količine nasjeckanog špinata i blitve rasporedite po komadima tijesta, a ostatak ostavite sa strane.
Sir natrgajte na manje komade i rasporedite ga po tijestu. Prelijte ostatkom ulja, posolite, popaprite grubo mljevenim paprom i pecite oko 15 minuta u pećnici, prethodno zagrijanoj na 210 °C. 5. Pečenje ponovite s preostalim tijestom i povrćem. Pečene tartove pospite ostatkom blitve i špinata pa ih poslužite.