sastojci

  • 500 g lisnatog zamrznutog tijesta
  • 250 g mladog špinata
  • 80 g luka
  • 100 g špinata
  • 2 žlice kapara
  • 4 češnja češnjaka
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 300 g skute ili sira ricotte
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Na pobrašnjenoj podlozi oba komada tijesta razvaljajte na dimenziju 30 x 20 cm, pa ih prerežite napola tako da dobijete 4 komada tijesta.

02

Špinat i blitvu natrgajte na manje komade, prelijte sa 50 ml maslinova ulja i promiješajte. Luk i kapar jako sitno nasjeckajte, dodajte im protisnuti češnjak i sve zajedno dobro izmiješajte.

03

Na lagano pobrašnjeni lim za pečenje (40 x 30 cm) položite dva komada tijesta. Svaki komad premažite četvrtinom mase sa sjeckanim lukom i kaprima. Dvije trećine količine nasjeckanog špinata i blitve rasporedite po komadima tijesta, a ostatak ostavite sa strane.

04

Sir natrgajte na manje komade i rasporedite ga po tijestu. Prelijte ostatkom ulja, posolite, popaprite grubo mljevenim paprom i pecite oko 15 minuta u pećnici, prethodno zagrijanoj na 210 °C. 5. Pečenje ponovite s preostalim tijestom i povrćem. Pečene tartove pospite ostatkom blitve i špinata pa ih poslužite. 

podijeli

Proizvodi iz recepta