Talijanske pržene okruglice od crne riže

sastojci

  • 300 g riže Arborio
  • 1 luk (kozjak)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g očišćene sipe (ili liganja)
  • crnilo sipe
  • 100 g graška
  • 100 ml bijelog vina
  • oko 1 l ribljeg temeljca
  • sol
  • papar
  • 2 žlice naribanog sira (parmezana)
  • 30 g maslaca
  • 3 jaja
  • 300 g krušnih mrvica
  • ulje za duboko prženje

Način pripreme

01

Očišćenu sipu narežite na komadiće.

02

Sitno nasjeckan luk ispržite na zagrijanom ulju do zlatne boje, pa mu dodajte protisnuti češnjak i sipu. Kratko pržite, dodajte rižu, podlijte vinom, a kad ispari, podlijte s malo ribljeg temeljca. Umiješajte crnilo, posolite i nakon 5 min dodajte grašak.

03

Pirjajte podlijevajući temeljcem dok se riža ne skuha. Na kraju umiješajte maslac, papar, parmezan i ostavite da se ohladi.

04

Vlažnim rukama oblikujte okruglice od riže (veličine mandarine). Kad pripremite sve okruglice, umačite ih, jednu po jednu, u razmućena i posoljena jaja pa uvaljajte u krušne mrvice.

05

Okruglice pržite u zagrijanom ulju do zlatne boje. Gotove okruglice stavite na upijajući papir da upije suvišnu masnoću. Okruglice od riže poslužite vruće i hrskave.

podijeli

Proizvodi iz recepta