sastojci
- 500 g fileta bakalara
- 150 g krušnih mrvica
- 80 g luka
- 50 ml mlijeka
- 3 jaja
- 200 g blitve
- 1 žlica limunova soka
- 1 žlica nasjeckanog kopra
- papar
- sol
Način pripreme
Bakalar skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ga, pustite da se malo ohladi pa ga natrgajte rukama na manje komadiće. Blitvu očistite, operite i također skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite, pustite da se dobro osuši, pa sitnije narežite.
Bakalaru dodajte narezanu blitvu, krušne mrvice, sitno narezan luk, mlijeko, limunov sok, razmućena jaja, nasjeckani kopar, malo soli i papra.
Smjesu stavite u kalup za kruh veličine oko 20 x 8 cm obložen namašćenim papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45 - 50 minuta. Pečenu štrucu ostavite da se malo ohladi pa je izvadite iz kalupa, narežite i poslužite.
Bakalar za bolji okus možete kuhati u ribljem temeljcu.