sastojci

  • 500 g fileta bakalara
  • 150 g krušnih mrvica
  • 80 g luka
  • 50 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 200 g blitve
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • papar
  • sol

Način pripreme

01

Bakalar skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ga, pustite da se malo ohladi pa ga natrgajte rukama na manje komadiće. Blitvu očistite, operite i također skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite, pustite da se dobro osuši, pa sitnije narežite.

02

Bakalaru dodajte narezanu blitvu, krušne mrvice, sitno narezan luk, mlijeko, limunov sok, razmućena jaja, nasjeckani kopar, malo soli i papra.

03

Smjesu stavite u kalup za kruh veličine oko 20 x 8 cm obložen namašćenim papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45 - 50 minuta. Pečenu štrucu ostavite da se malo ohladi pa je izvadite iz kalupa, narežite i poslužite.

Bakalar za bolji okus možete kuhati u ribljem temeljcu.

podijeli

Proizvodi iz recepta