sastojci
- 800 g svinjske plećke ili vrata
- 1-2 žličice soli
- 50 g svinjske masti
- 500 ml piva
- 100 ml BBQ umaka
- 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 1 žumanjak
- 135 ml kečapa
Način pripreme
Meso posolite i pustite da se marinira najmanje 1 sat. Izaberite posudu za pečenje ili lim približno iste veličine kao komad mesa, stavite mast, meso, prelijte sa 100 ml piva, pokrijte aluminijskom folijom, pecite sat vremena na 100 °C.
Nakon sat vremena maknite foliju, zalijte sa 100 ml piva i nastavite peći. Treći sat pecite na istoj temperaturi i podlijte sa 150 ml piva. Četvrti sat podignite temperaturu na 150 °C, podlijte preostalim pivom.
Nakon 4 sata pečenja pustite da meso ohladi. Raširite lisnato tijesto, izrežite krugove promjera 8 – 10 cm. Meso natrgajte prstima na manje komadiće i začinite BBQ umakom.
U svaki krug dodajte prstima natrgane komadiće mesa, preklopite tijesto, spojite rubove, premažite razmućenim žumanjkom, pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 15 minuta. Poslužite toplo uz kečap.