sastojci
- 1 šalica heljde
- 200 g baby špinata
- 2 mlada luka
- 200 g šampinjona
- 150 g svježeg sira
- 150 g gaude
- 2 jaja
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Način pripreme
Heljdu prelijte vodom i ostavite da se namače preko noći. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Namočenu heljdu skuhajte, ocijedite i stavite u zdjelu. U tavi na malo ulja popržite nasjeckani mladi luk, dodajte narezane šampinjone i kratko pirjajte.
Kada šampinjoni malo omekšaju, dodajte baby špinat, poklopite i pirjajte minutu-dvije, tek da špinat povene. Maknite s vatre i dodajte heljdi. Posolite i popaprite, naribajte malo muškatnog oraščića, dodajte svježi sir i naribanu gaudu.
Sve dobro promiješajte i ravnomjerno rasporedite u dvije manje vatrostalne posude. U sredini svake posude napravite udubinu, tu dodajte jaje, posolite i stavite posude u zagrijanu pećnicu. Pecite 15 – 20 minuta na 180 °C.
Heljda ne sadrži gluten pa je pogodna za osobe alergične na gluten ili intolerantne na pšenicu.