Složenac od heljde sa špinatom, sirom i jajima

sastojci

  • 1 šalica heljde
  • 200 g baby špinata
  • 2 mlada luka
  • 200 g šampinjona
  • 150 g svježeg sira
  • 150 g gaude
  • 2 jaja
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

Način pripreme

01

Heljdu prelijte vodom i ostavite da se namače preko noći. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Namočenu heljdu skuhajte, ocijedite i stavite u zdjelu. U tavi na malo ulja popržite nasjeckani mladi luk, dodajte narezane šampinjone i kratko pirjajte.

02

Kada šampinjoni malo omekšaju, dodajte baby špinat, poklopite i pirjajte minutu-dvije, tek da špinat povene. Maknite s vatre i dodajte heljdi. Posolite i popaprite, naribajte malo muškatnog oraščića, dodajte svježi sir i naribanu gaudu.

03

Sve dobro promiješajte i ravnomjerno rasporedite u dvije manje vatrostalne posude. U sredini svake posude napravite udubinu, tu dodajte jaje, posolite i stavite posude u zagrijanu pećnicu. Pecite 15 – 20 minuta na 180 °C.

Heljda ne sadrži gluten pa je pogodna za osobe alergične na gluten ili intolerantne na pšenicu.

podijeli

Proizvodi iz recepta