Salate od dimljene orade na azijski način

sastojci

Sastojci:

  • 400 g fileta dimljene orade
  • Pola glavice zelene salate
  • Komadići oguljene limete ili limuna
  • 2 žlice preprženih i usitnjenih kikirikija
  • 2 žlice sjeckanog lišća sviježeg korijandera
  • maslinovo ulje
  • mikrozelenje azija

Dresing:

  • 3 manje glavice ljutike
  • 1 češanj češnjaka
  • 0.5 male čili papričice
  • 2 žlice preprženih kikirikija
  • 1 žlica žlica ribljeg umaka ili ribljeg temeljca
  • 1 žlica tamarind paste
  • 3 žlice vode
  • 3 žlice smeđeg šećera

Način pripreme

01

Luk, češnjak, čili i kikiriki stavite u procesor hrane i obradite sve dok ne bude fina pasta. Dodati ostale sastojke za dresing i promješati, pirjati 3-4 minute i ostavite da se ohladi. Dresing bi trebao biti gust i malo ljepljiv.

02

U međuvremenu, salatu oprati i posložiti u zdjelu za serviranje, dodati komade dimljne orade, limetu, kikiriki, korijander i mikrozelenje azija .

03

Preliti dresingom, a zatim dodati i malo maslinovog ulja. Pažljivo promiješati i poslužiti.

Budući da su fileti dimljene orade delikatni, uputno je koristiti veće komade.

podijeli