sastojci
Sastojci:
- 400 g fileta dimljene orade
- Pola glavice zelene salate
- Komadići oguljene limete ili limuna
- 2 žlice preprženih i usitnjenih kikirikija
- 2 žlice sjeckanog lišća sviježeg korijandera
- maslinovo ulje
- mikrozelenje azija
Dresing:
- 3 manje glavice ljutike
- 1 češanj češnjaka
- 0.5 male čili papričice
- 2 žlice preprženih kikirikija
- 1 žlica žlica ribljeg umaka ili ribljeg temeljca
- 1 žlica tamarind paste
- 3 žlice vode
- 3 žlice smeđeg šećera
Način pripreme
01
Luk, češnjak, čili i kikiriki stavite u procesor hrane i obradite sve dok ne bude fina pasta. Dodati ostale sastojke za dresing i promješati, pirjati 3-4 minute i ostavite da se ohladi. Dresing bi trebao biti gust i malo ljepljiv.
02
U međuvremenu, salatu oprati i posložiti u zdjelu za serviranje, dodati komade dimljne orade, limetu, kikiriki, korijander i mikrozelenje azija .
03
Preliti dresingom, a zatim dodati i malo maslinovog ulja. Pažljivo promiješati i poslužiti.
Budući da su fileti dimljene orade delikatni, uputno je koristiti veće komade.