sastojci

Tijesto:

  • 150 g pšeničnog brašna
  • 100 g brašna od pira
  • 0.5 žličice praška za pecivo
  • 0.5 žličice soli
  • 120 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žlica kiselog vrhnja

Nadjev:

  • 250 g tune iz salamure
  • 150 g skute
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 50 g rikule
  • sol, papar
  • 30 g sira ribanca

Način pripreme

01

U većoj zdjeli pomiješajte pšenično i pirovo brašno, dodajte preostale sastojke i umijesite prhko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Dok se tijesto hladi pripremite nadjev.

02

U zdjeli pomiješajte jaja sa skutom i kiselim vrhnjem, dodajte ocijeđenu tunu i opranu rukolu. Posolite, popaprite, dodajte ribanac i sve dobro promiješajte. Pećnicu zagrijte na 180 °C.

03

Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte pa njime obložite 4 - 6 malih kalupa za pite ili jedan veliki. Tijesto izbodite vilicom, stavite u pećnicu i pecite 10 minuta, zatim izvadite iz pećnice i kalupe napunite pripremljenim nadjevom. Vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta.

Kod pripreme tijesta za slane ili slatke pite uvijek možete barem dio maslaca zamijeniti domaćom svinjskom mašću.

podijeli

Proizvodi iz recepta