sastojci
- 100 g bulgura
- 300 g prokulica
- 100 g pekan oraha
- 4 žlice zrna nara
- 1 šaka listova zelene salate
- 0.5 žličice soli
- 30 ml maslinova ulja
- 3 žlice balzamičnog octa
- 100 ml vode
Način pripreme
01
Skuhajte bulgur prema uputi na ambalaži.
02
Prokulice očistite i prerežite popola.
03
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte prokulice i pržite ih 5 minuta, zatim dodajte vodu, poklopite i pirjajte još 15 minuta. Potom maknite poklopac, prelijte prokulice balzamičnim octom pa ostavite da ocat reducira i da se prokulice lagano zapeku te dobiju lijepu boju. Na kraju posolite, promiješajte i maknite s vatre.
04
U zdjeli pomiješajte bulgur i pripremljene prokulice, dodajte zelenu salatu, pekan orahe i nar te promiješajte i poslužite.