Prokulice s bulgurom, pekan orasima i narom

sastojci

  • 100 g bulgura
  • 300 g prokulica
  • 100 g pekan oraha
  • 4 žlice zrna nara
  • 1 šaka listova zelene salate
  • 0.5 žličice soli
  • 30 ml maslinova ulja
  • 3 žlice balzamičnog octa
  • 100 ml vode

Način pripreme

01

Skuhajte bulgur prema uputi na ambalaži.

02

Prokulice očistite i prerežite popola.

03

U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte prokulice i pržite ih 5 minuta, zatim dodajte vodu, poklopite i pirjajte još 15 minuta. Potom maknite poklopac, prelijte prokulice balzamičnim octom pa ostavite da ocat reducira i da se prokulice lagano zapeku te dobiju lijepu boju. Na kraju posolite, promiješajte i maknite s vatre.

04

U zdjeli pomiješajte bulgur i pripremljene prokulice, dodajte zelenu salatu, pekan orahe i nar te promiješajte i poslužite.

podijeli