sastojci
- 400 g sira brie
- 1 jaje
- 2 žlice oštrog brašna
- 75 g krušnih mrvica
- 75 g džema od brusnica
- 50 g džema od naranče
- 50 g svježih brusnica
- 40 g listića badema
- 20 g rukole
- 1 žlica soka od limuna
- sol
- ulje za prženje
Način pripreme
Sir narežite na nekoliko većih komada ili ga oblikujte po želji.
Svaki komad prvo uronite u brašno pomiješano s malo soli pa umočite u razmućeno jaje, a zatim u krušne mrvice. Pržite ih u dubokom ulju dok se ne zarumene pa ih izvadite i stavite na upijajući papirnati ubrus da upije višak ulja.
Džem od brusnica i limunov sok stavite u manju posudu pa na laganoj vatri, uz neprestano miješanje, zagrijte do vrenja. Po potrebi dodajte još jednu žlicu vode.
Poslužite tako da na tanjur prvo stavite vrući umak od brusnica, na njega položite očišćenu i opranu rukolu, a po njoj pohani sir brie. Po siru rasporedite džem od naranče, ukrasite listićima badema i svježim brusnicama pa poslužite.