sastojci
- 1 kg mladih krumpira
- 500 g šampinjona
- 40 ml ulja
- 1 žličica soli
- 0.5 žličice svježe mljevenog papra
- 2 žlice nasjeckanog peršinova lista
Način pripreme
01
Mladi krumpir operite i ogulite, prelijte ga vodom, posolite, kad provrije kuhajte 10 minuta pa maknite s vatre i ocijedite.
02
Ocijeđene krumpire stavite u lim za pečenje, prelijte uljem, promiješajte, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta.
03
Izvadite posudu s krumpirima iz pećnice, dodajte im šampinjone, popaprite i promiješajte pa vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta.
04
Izvadite iz pećnice i prije posluživanja pospite peršinovim listom. Želite li skratiti vrijeme pripreme, veće krumpire prerežite na pola ili na četvrtine.