Pečeni mladi krumpir sa šampinjonima

sastojci

  • 1 kg mladih krumpira
  • 500 g šampinjona
  • 40 ml ulja
  • 1 žličica soli
  • 0.5 žličice svježe mljevenog papra
  • 2 žlice nasjeckanog peršinova lista

Način pripreme

01

Mladi krumpir operite i ogulite, prelijte ga vodom, posolite, kad provrije kuhajte 10 minuta pa maknite s vatre i ocijedite.

02

Ocijeđene krumpire stavite u lim za pečenje, prelijte uljem, promiješajte, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta.

03

Izvadite posudu s krumpirima iz pećnice, dodajte im šampinjone, popaprite i promiješajte pa vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta.

04

Izvadite iz pećnice i prije posluživanja pospite peršinovim listom. Želite li skratiti vrijeme pripreme, veće krumpire prerežite na pola ili na četvrtine.

podijeli