pecene smokve s gorgonzolom

Pečene smokve s gorgonzolom

sastojci

  • 300 g crnih smokava
  • 150 g gorgonzole
  • 100 g džema od smokava
  • 50 ml prošeka
  • 0.5 naranče
  • 0.5 limuna
  • 20 g maslaca
  • 10 g listića svježe kadulje
  • 10 g svježeg ružmarina

Način pripreme

01

Iscijedite pola limuna i pola naranče. Smokve dobro operite. Gorgonzolu narežite na kockice.

02

U tavi zagrijte maslac, dodajte smokve i sotirajte sa svih strana, podlijte prošekom, kuhajte da alkohol reducira, podlijte sokom limuna i naranče, prokuhajte.

03

Dodajte džem od smokava, miješajte, kad zakipi dodajte kockice gorgonzole, prebacite sve u pećnicu. Pecite na 180 °C 2 – 3 minute.

04

Prije posluživanja dodajte listiće svježe kadulje i grančicu ružmarina.

Za jelo birajte zrele i što mekše smokve.

podijeli

Proizvodi iz recepta