sastojci
- 300 g crnih smokava
- 150 g gorgonzole
- 100 g džema od smokava
- 50 ml prošeka
- 0.5 naranče
- 0.5 limuna
- 20 g maslaca
- 10 g listića svježe kadulje
- 10 g svježeg ružmarina
Način pripreme
Iscijedite pola limuna i pola naranče. Smokve dobro operite. Gorgonzolu narežite na kockice.
U tavi zagrijte maslac, dodajte smokve i sotirajte sa svih strana, podlijte prošekom, kuhajte da alkohol reducira, podlijte sokom limuna i naranče, prokuhajte.
Dodajte džem od smokava, miješajte, kad zakipi dodajte kockice gorgonzole, prebacite sve u pećnicu. Pecite na 180 °C 2 – 3 minute.
Prije posluživanja dodajte listiće svježe kadulje i grančicu ružmarina.
Za jelo birajte zrele i što mekše smokve.