Palačinke s piletinom, sirom i rikolom

sastojci

  • 1 jaje
  • 250 ml mlijeka
  • 50 ml mineralne vode
  • 100 g glatkoga brašna
  • 600 g pilećeg filea
  • 150 g mladoga luka
  • 100 g milerama
  • 100 g ABC kremastoga sira
  • 20 g rikole
  • 60 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Miksajte jaje i pola količine mlijeka, potom dodajte brašno i posolite pa nastavite miksati. Dobivenu gustu smjesu malo razrijedite dodajući mlijeko i mineralnu vodu do željene gustoće. Neka tijesto odstoji 10 minuta.

02

U međuvremenu meso narežite na sitne kockice i posolite. Mladi luk nasjeckajte i zajedno s piletinom pržite na maslinovu ulju 5 - 8 minuta, miješajući. Ako želite, začinite paprom.

03

Razmutite mileram sa ABC sirom i malo posolite. Ispecite 12 palačinki promjera oko 10 cm.

04

Na tanjur stavite palačinku, rasporedite piletinu, dodajte mileram sa sirom, poklopite palačinkom, ponovo stavite piletinu pa mileram, a na kraju poklopite palačinkom. Pospite nasjeckanom rikolom i poslužite.

podijeli