sastojci
- 1 jaje
- 250 ml mlijeka
- 50 ml mineralne vode
- 100 g glatkoga brašna
- 600 g pilećeg filea
- 150 g mladoga luka
- 100 g milerama
- 100 g ABC kremastoga sira
- 20 g rikole
- 60 ml maslinova ulja
- sol
- papar
Način pripreme
Miksajte jaje i pola količine mlijeka, potom dodajte brašno i posolite pa nastavite miksati. Dobivenu gustu smjesu malo razrijedite dodajući mlijeko i mineralnu vodu do željene gustoće. Neka tijesto odstoji 10 minuta.
U međuvremenu meso narežite na sitne kockice i posolite. Mladi luk nasjeckajte i zajedno s piletinom pržite na maslinovu ulju 5 - 8 minuta, miješajući. Ako želite, začinite paprom.
Razmutite mileram sa ABC sirom i malo posolite. Ispecite 12 palačinki promjera oko 10 cm.
Na tanjur stavite palačinku, rasporedite piletinu, dodajte mileram sa sirom, poklopite palačinkom, ponovo stavite piletinu pa mileram, a na kraju poklopite palačinkom. Pospite nasjeckanom rikolom i poslužite.