Healthy breakfast, balanced diet concept. Oatmeal pancake stuffed with cream cheese, salmon and cucumber. Selective focus
Copyright (c) 2024 Julia Mikhaylova/Shutterstock. No use without permission.

Palačinke od zobenih pahuljica punjene krem-sirom i lososom

sastojci

Za palačinke:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 200 ml mlijeka (biljno ili kravlje)
  • 1 jaje
  • 1 žličica praška za pecivo (5 g)
  • 1 prstohvat soli

Za punjenje:

  • 100 g krem-sira (može i lagana verzija)
  • 100 g dimljenog lososa
  • 0.5 limuna, sok
  • svježi kopar, za garniranje (po želji)

Način pripreme

01

Pripremite smjesu za palačinke. Zobene pahuljice sameljite u blenderu ili procesoru za hranu da dobijete fino zobeno brašno. U velikoj zdjeli pomiješajte mlijeko, jaje, zobeno brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa je ostavite da odstoji 10 minuta kako bi se zgusnula.

02

Pripremite palačinke. Zagrijte tavu s neprijanjajućom površinom na srednje jakoj vatri. Ako bude potrebno, lagano nauljite tavu. Izlijte malo smjese u tavu i kružnim pokretima rasporedite smjesu po dnu tave u tankom sloju. Pecite dok se na površini ne pojave mjehurići, zatim pažljivo okrenite palačinku i pecite je još minutu s druge strane. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite svu smjesu.

03

Svaku palačinku premažite tankim slojem krem-sira. Na jednu polovicu palačinke stavite nekoliko kriški dimljenog lososa. Pokapajte sokom od limuna, a ako želite, pospite svježim koprom. Preklopite palačinku kako biste formirali oblik polumjeseca ili je zarolajte u rolicu.

podijeli