sastojci
- 250 g lisnatog tijesta
- 200 ml kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 150 g naribanog trapista
- 50 g naribanog parmezana
- 0.5 žličice soli
- 2 prstohvata mljevenog papra
- 200 g mini rajčica
- šaka listova bosiljka
Način pripreme
Lisnato tijesto tanko razvaljajte i izrežite 4 kruga malo veća od promjera kalupa za tartove. Tijesto rasporedite u kalupe i vilicom izbockajte dno tijesta. Stavite u hladnjak dok ne pripremite nadjev.
U zdjeli umutite jaja, dodajte kiselo vrhnje, naribani trapist i parmezan, posolite i popaprite pa sve dobro promiješajte. Izvadite kalupe s tijestom iz hladnjaka, u svaki rasporedite nadjev i dodajte dio listova bosiljka i rajčice prerezane popola.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 35 minuta na 200 °C. Izvadite iz pećnice i pospite preostalim listovima bosiljka.
Lisnato tijesto prije pečenja mora biti dobro ohlađeno, u protivnom se neće lijepo ispeći nego će ostati gnjecavo.