sastojci

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 150 g naribanog trapista
  • 50 g naribanog parmezana
  • 0.5 žličice soli
  • 2 prstohvata mljevenog papra
  • 200 g mini rajčica
  • šaka listova bosiljka

Način pripreme

01

Lisnato tijesto tanko razvaljajte i izrežite 4 kruga malo veća od promjera kalupa za tartove. Tijesto rasporedite u kalupe i vilicom izbockajte dno tijesta. Stavite u hladnjak dok ne pripremite nadjev.

02

U zdjeli umutite jaja, dodajte kiselo vrhnje, naribani trapist i parmezan, posolite i popaprite pa sve dobro promiješajte. Izvadite kalupe s tijestom iz hladnjaka, u svaki rasporedite nadjev i dodajte dio listova bosiljka i rajčice prerezane popola.

03

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 35 minuta na 200 °C. Izvadite iz pećnice i pospite preostalim listovima bosiljka.

Lisnato tijesto prije pečenja mora biti dobro ohlađeno, u protivnom se neće lijepo ispeći nego će ostati gnjecavo.

podijeli

Proizvodi iz recepta