sastojci
Sastojci za tijesto
- 350 g oštroga brašna
- 250 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- sol
- 40 g maslaca za mazanje kalupa
Sastojci za nadjev
- 400 g pilećega filea
- 30 ml ulja za pečenje
- 100 g crvene paprike
- 50 g kukuruza
- 180 g kiseloga vrhnja
- 180 ml slatkog vrhnja
- maslac
- 100 g skute
- 40 g sira Grana Padano
- 3 jaja
- sol i papar
- 0.5 vezice vlasca
Način pripreme
Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Tijesto položite na prozirnu foliju, pokrijte ga drugim komadom folije i razvaljajte na debljinu otprilike 4 mm. Potom izrežite krugove promjera 3 cm većeg od promjera kalupa. Kalupe (za muffine) namažite maslacem, stavite u svaki kružiće tijesta, obložite tijestom stranice kalupa i odstranite višak. Izbodite tijesto vilicom.
Piletinu narežite na male kockice, posolite ih i ispržite. Papriku očistite i narežite na kockice veličine zrna kukuruza.
Pomiješajte jaja, kiselo i slatko vrhnje pa umiješajte naribani sir Grana Padano i skutu. Na tijesto stavite najprije malo umaka od jaja i sira, zatim dodajte kockice piletine pa opet umak te pospite paprikom i zrnima kukuruza. Pecite 20 minuta na 180 °C. Pospite nasjeckanim vlascem i poslužite.
Ako su kalupi spojeni, odvojite ih i razrežite kako biste lakše njima rukovali.