sastojci
- 200 g riže za sushi
- 1 žlica rižinog octa
- 20 ml sezamovog ulja
- 30 g zelene salate
- 250 g dimljenog lososa
- 10 g crnog sezama
Umak:
- 30 g majoneze
- 30 g milerama
- 5 g wasabija ( može i manje ovisi o pikantnosti koju želite)
- sol
Način pripreme
Rižu temeljito isperite, zatim je pustite vlažnu da odmori 20 minuta. Dodajte vode u omjeru 1,2:1 u korist vode, kuhajte na jakoj vatri miješajući drvenom kuhačom dok ne zavrije, zatim poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, ne miješajte.
U vruću rižu dodajte žlicu rižinog octa, on će joj dati ljepljivu strukturu.
Silikonske sfere ( 5 kom promjera oko 10 cm) premažite uljem, napunite rižom i odložite u hladnjak.
Stavite na pladanj masni papir, uzmite 1 ring i punite ga preostalom rižom, tako napravite pet podloga za burger.
Kad je „pecivo“ gotovo napravite umak, razmutite majonezu i mileram , dodajte wasabi, začinite solju.
Na podlogu od riže stavite malo umaka, zatim list salate, komade lososa, ponovno malo umaka, poklopite rižom, pospite sezamom i poslužite.