Mini burgeri od riže

sastojci

  • 200 g riže za sushi
  • 1 žlica rižinog octa
  • 20 ml sezamovog ulja
  • 30 g zelene salate
  • 250 g dimljenog lososa
  • 10 g crnog sezama

Umak:

  • 30 g majoneze
  • 30 g milerama
  • 5 g wasabija ( može i manje ovisi o pikantnosti koju želite)
  • sol

Način pripreme

01

Rižu temeljito isperite, zatim je pustite vlažnu da odmori 20 minuta. Dodajte vode u omjeru 1,2:1 u korist vode, kuhajte na jakoj vatri miješajući drvenom kuhačom dok ne zavrije, zatim poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, ne miješajte.

02

U vruću rižu dodajte žlicu rižinog octa, on će joj dati ljepljivu strukturu.

03

Silikonske sfere ( 5 kom promjera oko 10 cm) premažite uljem, napunite rižom i odložite u hladnjak.

04

Stavite na pladanj masni papir, uzmite 1 ring i punite ga preostalom rižom, tako napravite pet podloga za burger.

05

Kad je „pecivo“ gotovo napravite umak, razmutite majonezu i mileram , dodajte wasabi, začinite solju.

06

Na podlogu od riže stavite malo umaka, zatim list salate, komade lososa, ponovno malo umaka, poklopite rižom, pospite sezamom i poslužite.

podijeli