Losos carpaccio sa salatom od rikule, luka i kapara

sastojci

  • 400 g dimljenog lososa, natanko narezanog
  • 50 g rikule
  • 1 mala glavica crvenog luka, narezana na tanke kolutove
  • 20 g kapara, ocijeđenih
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica limunova soka
  • sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica Dijon senfa

Način pripreme

01

Na veliki tanjur ili pladanj rasporedite natanko narezane kriške dimljenog lososa tako da prekriju cijelu površinu.

02

U maloj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, med, Dijon senf, sol i papar. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.

03

Na sredinu tanjura s lososom stavite rikulu. Po rikuli rasporedite natanko narezane kolutove crvenog luka. Dodajte kapare na vrh salate.

04

Prelijte pripremljeni preljev preko lososa i salate. Ako želite, možete dodati još malo soli i papra, po svom ukusu.

podijeli