sastojci
- 400 g dimljenog lososa, natanko narezanog
- 50 g rikule
- 1 mala glavica crvenog luka, narezana na tanke kolutove
- 20 g kapara, ocijeđenih
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica limunova soka
- sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
- 1 žličica meda
- 1 žličica Dijon senfa
Način pripreme
01
Na veliki tanjur ili pladanj rasporedite natanko narezane kriške dimljenog lososa tako da prekriju cijelu površinu.
02
U maloj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, med, Dijon senf, sol i papar. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.
03
Na sredinu tanjura s lososom stavite rikulu. Po rikuli rasporedite natanko narezane kolutove crvenog luka. Dodajte kapare na vrh salate.
04
Prelijte pripremljeni preljev preko lososa i salate. Ako želite, možete dodati još malo soli i papra, po svom ukusu.