
sastojci
- 500 g lisnatoga tijesta
- 1 jaje
- 250 g ricotte
- sol i papar
- svježi timijan i bosiljak
- 15-ak cherry rajčica
- maslinovo ulje
- rukola i buratta po želji
Način pripreme
Ugrijte pećnicu na 180 °C. Ricottu promiješajte s jednim jajetom, začinite solju i paprom, dodajte 5 – 6 listića bosiljka i timijana koje ste izrezali na sitno. Promiješajte.
Pobrašnite podlogu i razvaljajte tijesto na 10 jednakih pravokutnika. Sredinu svakoga pravokutnika pritisnite žlicom. Na sredinu stavite 2 žlice nadjeva od ricotte.
Cherry rajčice narežite na pola, polijte ih s malo maslinova ulja i bosiljka. Izmiješajte i stavite po 3 po jednom pravokutniku. Poslažite pravokutnike na papir za pečenje.
Pecite 25 – 30 minuta. Po želji na vrh stavite rukolu i burattu koje ste prelili maslinovim uljem.
U nadjev možete dodati i drugo bilje po želji.
Proizvodi iz recepta
