sastojci
- 2 razvaljana lista lisnatog tijesta
- 200 g milerama
- 100 g feta sira
- 100 g mozzarella sira
- 1 manja tikvica
- 40 g cvjetića brokule
- 50 g smrznutog graška
- 4-5 plosnatih zelenih mahuna
- par listića rukole
- par listića svježe mente
- sol
- papar po ukusu
- 1 žlica maslinova ulja
Način pripreme
Pećnicu ugrijte na 250 °C. Na razvaljane listove tijesta namažite mileram, ostavljajući 1 cm praznog ruba. Natrgajte feta sir, posložite tikvice koje ste narezali na tanke kolutiće, natrgajte komadiće mozzarelle, posolite, popaprite. Pecite na limu obloženim papirom za pečenje dok rubovi ne porumene.
Dok se pita peče, cvjetiće brokule i mahune nasijecite na sitnije komade. Blanširajte ih otprilike 5 minuta u slanoj ključaloj vodi. Na ispečeni tart posložite kuhano povrće, posolite, popaprite, poškropite maslinovim uljem, ukrasite rukolom i listićima mente.
Koristite i drugo povrće po želji, poput tikvica, cherry rajčica, gljiva i slično.