sastojci
- 4 jaja
- 30 ml maslinova ulja
- 40 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 250 g pileće jetrice
- 200 g mrkve
- 10 crnih maslina bez koštica
- 1 žličica soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 100 ml vode
Način pripreme
Jaja stavite u lonac i prelijte ih vodom pa stavite na vatru. Kad voda proključa, smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta. Skuhana jaja ogulite i ostavite da se potpuno ohlade.
Pileću jetricu operite pod mlazom hladne vode i narežite je na sitne komade.
U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite 5 minuta, a potom dodajte protisnuti češnjak i sve promiješajte. Potom dodajte pileću jetricu i promiješajte, a kada dobije malo boje, podlijevajte s još malo vode i pirjajte 10 minuta. Na kraju posolite i popaprite. Maknite s vatre i usitnite štapnim mikserom pa ostavite da se hladi.
Za to vrijeme mrkvu ogulite i naribajte.
Jaja prerežite popola, izvadite žumanjke, vilicom ih zgnječite i dodajte u ohlađenu pileću jetricu, a zatim dodajte i naribanu mrkvu pa sve dobro promiješajte. Dobivenom smjesom napunite kuhane bjelanjke.
Masline prerežite popola pa svaku polovicu narežite na trakice i stavite ih na punjena jaja.