Kuhana jaja punjena pilećom jetricom i mrkvom

Ukupno trajanje
35
Min
min

sastojci

  • 4 jaja
  • 30 ml maslinova ulja
  • 40 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 g pileće jetrice
  • 200 g mrkve
  • 10 crnih maslina bez koštica
  • 1 žličica soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 100 ml vode

Način pripreme

01

Jaja stavite u lonac i prelijte ih vodom pa stavite na vatru. Kad voda proključa, smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta. Skuhana jaja ogulite i ostavite da se potpuno ohlade.

02

Pileću jetricu operite pod mlazom hladne vode i narežite je na sitne komade.

03

U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite 5 minuta, a potom dodajte protisnuti češnjak i sve promiješajte. Potom dodajte pileću jetricu i promiješajte, a kada dobije malo boje, podlijevajte s još malo vode i pirjajte 10 minuta. Na kraju posolite i popaprite. Maknite s vatre i usitnite štapnim mikserom pa ostavite da se hladi.

04

Za to vrijeme mrkvu ogulite i naribajte.

05

Jaja prerežite popola, izvadite žumanjke, vilicom ih zgnječite i dodajte u ohlađenu pileću jetricu, a zatim dodajte i naribanu mrkvu pa sve dobro promiješajte. Dobivenom smjesom napunite kuhane bjelanjke.

06

Masline prerežite popola pa svaku polovicu narežite na trakice i stavite ih na punjena jaja.

podijeli