sastojci
- 1 avokado
- 200 g očišćenih dagnji
- 3 žlice limunova soka
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 žličica kapara
- 3 češnja češnjaka
- 1 čili papričica
- 20 g pinjola
- 1 grančica ružmarina
- sol
- papar
Način pripreme
Avokado ogulite, uklonite mu košticu, narežite na kockice i nakapajte jednom žlicom limunova soka.
Pinjole dobro usitnite u električnoj sjeckalici. Dodajte avokado, preostali limunov sok, 2 protisnuta češnja češnjaka, kapare, narezanu čili papričicu, 2 žlice maslinova ulja te malo soli i papra.
Sve dobro izmiksajte u glatki namaz.
Dagnje operite i dobro posušite papirnatim ubrusom.
Stavite ih na preostalo dobro zagrijano maslinovo ulje, dodajte jedan protisnuti češanj češnjaka, grančicu ružmarina i pržite ih dok ne porumene.
Malo ih posolite i popaprite, uklonite grančicu ružmarina i poslužite uz pripremljeni avokado i prepečeni kruh.