Krema od avokada s prženim dagnjama

sastojci

  • 1 avokado
  • 200 g očišćenih dagnji
  • 3 žlice limunova soka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica kapara
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • 20 g pinjola
  • 1 grančica ružmarina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Avokado ogulite, uklonite mu košticu, narežite na kockice i nakapajte jednom žlicom limunova soka.

02

Pinjole dobro usitnite u električnoj sjeckalici. Dodajte avokado, preostali limunov sok, 2 protisnuta češnja češnjaka, kapare, narezanu čili papričicu, 2 žlice maslinova ulja te malo soli i papra.

03

Sve dobro izmiksajte u glatki namaz.

04

Dagnje operite i dobro posušite papirnatim ubrusom.

05

Stavite ih na preostalo dobro zagrijano maslinovo ulje, dodajte jedan protisnuti češanj češnjaka, grančicu ružmarina i pržite ih dok ne porumene.

06

Malo ih posolite i popaprite, uklonite grančicu ružmarina i poslužite uz pripremljeni avokado i prepečeni kruh.

podijeli