sastojci
- 400 g goveđeg ramsteka
- sol
- svježi papar iz mlinca
- 50 g senfa
- 100 g mrkve
- 200 g crvenog luka
- 50 g svinjske masti
- 1 kruh baguette
- 300 g brie sira
- 4 jaja
- 40 g crnog tartufa
- 50 g listova salate
- 50 g majoneze
- grančica majčine dušice
Način pripreme
Ramstek posolite, premažite senfom i popaprite. Zagrijte svinjsku mast i u vrućoj tavi naglo popržite meso da se zatvore pore, svaku stranu po 4 minute.
Nasjeckajte luk na listiće, mrkvu narežite na ploške, stavite ih u usku posudu za pečenje, dodajte meso, prelijte masnoćom u kojoj se peklo meso i pecite 12 - 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 °C. Meso izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi, a sok i masnoću ocijedite u jednu posudicu. Kad se meso ohladi, tanko ga narežite.
U međuvremenu skuhajte jaja, ohladite ih i ogulite. Narežite baguette, premažite ga majonezom, stavite salatu, plošku sira, dodajte rostbif i plošku jajeta, naribajte svježi tartuf, a na kraju začinite solju i paprom, pospite listićima majčine dušice.
Ako ne volite majonezu, kanapee namažite pjenasto razrađenim maslacem.