sastojci
- 8 jaja
- 100 g očišćenih bučinih sjemenki
- 100 g riccotta
- 20 ml bučinog ulja
- sol i papar po potrebi
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 30 ml alkoholnog octa
- pola pušleka svježeg vlasca
- 600 g prešane šunke
- 30 ml suncokretovog ulja
- 100 g hrena iz staklenke
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- sol, papar
Način pripreme
Jaja kuhajte u vodi u koju ste dodali sol i alkoholni ocat 10 minuta, najbolje je dan prije kako bi se dobro ohladila. Jaja očistite, prerežite na pola, izvadite žumanjak.
Žumanjak smrvite vilicom i dodajte ricottu, bučino ulje, sitno sjeckane sjemenke buče (jedan dio ostavite za ukrašavanje), sol, papar i češnjak u granulama.
Vilicom smjesu dobro razradite i njome napunite dresir vrećicu sa zvjezdastim nastavkom te punite bjelanjak, ukrasite ga bučinim sjemenkama i malo vlasca.
Šunku narežite na kocke i pecite sa svih strana u tavi u koju ste dodali ulje dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana.
Hren razblažite s vrhnjem za kuhanje, posolite i popaprite i koristite kao podlogu za šunku.
Kad pečete šunku poklopite tavu jer šunka u sebi ima vode pa vas vruće ulje može poprskati.