Jaja punjena ricottom i pestom od bučinih sjemenki, Pečene kocke šunke i dip od hrena


sastojci

  • 8 jaja
  • 100 g očišćenih bučinih sjemenki
  • 100 g riccotta
  • 20 ml bučinog ulja
  • sol i papar po potrebi
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 30 ml alkoholnog octa
  • pola pušleka svježeg vlasca
  • 600 g prešane šunke
  • 30 ml suncokretovog ulja
  • 100 g hrena iz staklenke
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • sol, papar

Način pripreme

01

Jaja kuhajte u vodi u koju ste dodali sol i alkoholni ocat 10 minuta, najbolje je dan prije kako bi se dobro ohladila. Jaja očistite, prerežite na pola, izvadite žumanjak.

02

Žumanjak smrvite vilicom i dodajte ricottu, bučino ulje, sitno sjeckane sjemenke buče (jedan dio ostavite za ukrašavanje), sol, papar i češnjak u granulama.

03

Vilicom smjesu dobro razradite i njome napunite dresir vrećicu sa zvjezdastim nastavkom te punite bjelanjak, ukrasite ga bučinim sjemenkama i malo vlasca.

04

Šunku narežite na kocke i pecite sa svih strana u tavi u koju ste dodali ulje dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana.

05

Hren razblažite s vrhnjem za kuhanje, posolite i popaprite i koristite kao podlogu za šunku.

Kad pečete šunku poklopite tavu jer šunka u sebi ima vode pa vas vruće ulje može poprskati.

podijeli