Irski kruh s roquefortom i sjemenkama buče i lana
sastojci
- 175 g mekog brašna
- 175 g integralnog (tamnog) brašna
- 0.5 žličice sode bikarbone
- 0.5 žličice soli
- 300 ml mlaćenice
- 100 g roqueforta
- 80 g bučinih sjemenki
- 40 g sjemenki lana
Način pripreme
01
Zagrijte pećnicu na 200 °C. U posudi pomiješajte oba brašna, sol i sodu bikarbonu, zatim dodajte mlaćenicu i rukom zamijesite glatko tijesto. U tijesto dodajte 70 g bučinih i 35 g lanenih sjemenki te sitno namrvljen sir.
02
Stavite u lim papir za pečenje, pospite ga s malo brašna, prebacite tijesto i po želji ga gore zarežite u križ ili kao na slici. Pospite kruh preostalim sjemenkama i s malo brašna. Pecite 30 – 35 minuta.
Kruh čuvajte u kutiji za kruh ili umotan u kuhinjski ručnik da zadrži svježinu.