irski kruh s roquefortom i sjemenkama buce i lana

Irski kruh s roquefortom i sjemenkama buče i lana

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

  • 175 g mekog brašna
  • 175 g integralnog (tamnog) brašna
  • 0.5 žličice sode bikarbone
  • 0.5 žličice soli
  • 300 ml mlaćenice
  • 100 g roqueforta
  • 80 g bučinih sjemenki
  • 40 g sjemenki lana

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 200 °C. U posudi pomiješajte oba brašna, sol i sodu bikarbonu, zatim dodajte mlaćenicu i rukom zamijesite glatko tijesto. U tijesto dodajte 70 g bučinih i 35 g lanenih sjemenki te sitno namrvljen sir.

02

Stavite u lim papir za pečenje, pospite ga s malo brašna, prebacite tijesto i po želji ga gore zarežite u križ ili kao na slici. Pospite kruh preostalim sjemenkama i s malo brašna. Pecite 30 – 35 minuta.

Kruh čuvajte u kutiji za kruh ili umotan u kuhinjski ručnik da zadrži svježinu.

podijeli