sastojci
- 500 g fileta svježeg bakalara
- 30-50 g oštrog brašna
Pivsko tijesto:
- 1 jaje
- 120-150 g oštrog brašna
- 0.5 praška za pecivo
- 40 g ribanog Grana Padana
- 150 ml piva
- sol
- 400 ml ulja za prženje
- 120 g hren umaka
- 1 grančica svježeg peršina
- mljeveni čili
Način pripreme
Napravite snijeg od bjelanjka. Žumanjak i sol zamutite, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, polako dolijevajte pivo, miješajte da ne nastanu grudice. Umiješajte ribani sir, na kraju umiješajte snijeg od bjelanjka. Ribu narežite na manje komade, posolite, uvaljajte u brašno, zatim umočite u pivsko tijesto, pržite u dubokom ulju, odložite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Hrskavo prženu ribu poslužite uz umak od hrena, dekorirajte listićima peršina i po želji svježe mljevenim čilijem.
Ako vam ostane tijesta, u njega možete uvaljati riječnu ribu, gljive ili komadiće povrća poput cvjetače ili patlidžana.