Hrskavo pržena riba s umakom

sastojci

  • 500 g fileta svježeg bakalara
  • 30-50 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 120-150 g oštrog brašna
  • 0.5 praška za pecivo
  • 40 g ribanog Grana Padana
  • 150 ml piva
  • sol
  • 400 ml ulja za prženje
  • 120 g hren umaka
  • 1 grančica svježeg peršina
  • mljeveni čili

Način pripreme

01

Napravite snijeg od bjelanjka. Žumanjak i sol zamutite, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, polako dolijevajte pivo, miješajte da ne nastanu grudice. Umiješajte ribani sir, na kraju umiješajte snijeg od bjelanjka. Ribu narežite na manje komade, posolite, uvaljajte u brašno, zatim umočite u pivsko tijesto, pržite u dubokom ulju, odložite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Hrskavo prženu ribu poslužite uz umak od hrena, dekorirajte listićima peršina i po želji svježe mljevenim čilijem.

Ako vam ostane tijesta, u njega možete uvaljati riječnu ribu, gljive ili komadiće povrća poput cvjetače ili patlidžana.

podijeli