
sastojci
- 800 g cvjetova brokule
- 150 g pršuta
- 3 jaja
- 300 ml slatkog vrhnja
- prstohvat muškatnog oraščića u prahu
- sol
- papar
- 2 protisnuta češnja češnjaka
- 150 g sira (edamer)
- 80 g sira parmezana
- 50 g krušnih mrvica
Način pripreme
Brokulu natrgajte na cvjetiće i skuhajte al dente u posoljenoj vodi (8 min). Odmah je stavite u hladnu vodu da se ohladi i sačuva zelenu boju.
Posudu za pečenje malo namastite i posložite ocijeđenu brokulu. Po njoj pospite naribani sir i rasporedite na trakice narezani pršut. U zdjeli razmutite jaja, dodajte vrhnje, muškatni oraščić, sol, papar, češnjak i 2 žlice naribanog parmezana.
Dobivenu smjesu prelijte preko sadržaja u posudi za pečenje. Preostali naribani parmezan pomiješajte s krušnim mrvicama i pospite po pripremljenom jelu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Proizvodi iz recepta




