sastojci
- 300 g goveđeg filea
- Za umak
- 1 žumanjak
- 1 žlica senfa dijon
- 6 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 2 žlice mlijeka
- 2 žličice umaka Worchestershire
- 1 žlica limunova soka
- sol
- papar
Za posluživanje:
- 150 g zelenih maslina
- 1 žlica narezanog vlasca
- 1 žličica usitnjenih suhih čili papričica
- 30 g kiselih krastavaca
Način pripreme
Meso zamotajte u prozirnu foliju i stavite da odstoji oko sat vremena u zamrzivaču. Za to vrijeme pripremite umak.
Žumanjak i senf pjenasto umutite električnom miješalicom te postupno, kap po kap, dodajte maslinovo ulje i nastavite miješati dok umak ne postane svijetložut i poprimi izgled majoneze.
Dodajte mlijeko, umak Worchestershire, limunov sok, sol i papar.
Meso izvadite iz folije i narežite oštrim nožem ili strojem za rezanje na što tanje odreske.
Posložite odreske na tanjur uz masline, prelijte umakom i pospite vlascem, čilijem i sitno nasjeckanim krastavcima i poslužite.