Goveđi Carpaccio

sastojci

  • 300 g goveđeg filea
  • Za umak
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica senfa dijon
  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žličice umaka Worchestershire
  • 1 žlica limunova soka
  • sol
  • papar
  • Za posluživanje
  • 150 g zelenih maslina
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • 1 žličica usitnjenih suhih čili papričica
  • 30 g kiselih krastavaca

Način pripreme

01

Meso zamotajte u prozirnu foliju i stavite da odstoji oko sat vremena u zamrzivaču. Za to vrijeme pripremite umak.

02

Žumanjak i senf pjenasto umutite električnom miješalicom te postupno, kap po kap, dodajte maslinovo ulje i nastavite miješati dok umak ne postane svijetložut i poprimi izgled majoneze.

03

Dodajte mlijeko, umak Worchestershire, limunov sok, sol i papar.

04

Meso izvadite iz folije i narežite oštrim nožem ili strojem za rezanje na što tanje odreske.

05

Posložite odreske na tanjur uz masline, prelijte umakom i pospite vlascem, čilijem i sitno nasjeckanim krastavcima i poslužite.

podijeli