Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without permission.

Domaće pogačice s tapenadom

Ukupno trajanje
30
Min

sastojci

Tapenada:

  • 300 g crnih kalamata maslina bez koštica
  • 50 g badema
  • 30 g slanih inćuna
  • 60 ml maslinova ulja
  • krupna morska sol, papar

Pogačice:

  • 350 g brašna
  • 100 ml tople vode
  • 40 g kvasca
  • 0.5 žličice šećera
  • 0.5 žličice soli
  • 1 jaje
  • 50 ml maslinova ulja
  • 50 ml jogurta
  • 40 g otopljenog maslaca

Način pripreme

01

Za pogačice, namrvite kvasac u toplu vodu, dodajte šećer i žlicu brašna, ostavite na toplom desetak minuta. Brašnu dodajte kvasac, ulje, jogurt i jaje, posolite i umijesite tijesto.

02

Tijesto ostavite na toplom, pokriveno da udvostruči volumen.

03

U međuvremenu pripremite tapenadu. Blendajte narezane masline, inćune i mljevene bademe dodajući maslinovo ulje, začinite solju i paprom.

04

Podijelite tijesto na 8 dijelova, razvaljajte, pecite u tavi premazanoj maslacem 2 – 3 minute sa svake strane.

05

Tapenadu poslužite uz domaće pogačice.

podijeli