sastojci
Tapenada:
- 300 g crnih kalamata maslina bez koštica
- 50 g badema
- 30 g slanih inćuna
- 60 ml maslinova ulja
- krupna morska sol, papar
Pogačice:
- 350 g brašna
- 100 ml tople vode
- 40 g kvasca
- 0.5 žličice šećera
- 0.5 žličice soli
- 1 jaje
- 50 ml maslinova ulja
- 50 ml jogurta
- 40 g otopljenog maslaca
Način pripreme
01
Za pogačice, namrvite kvasac u toplu vodu, dodajte šećer i žlicu brašna, ostavite na toplom desetak minuta. Brašnu dodajte kvasac, ulje, jogurt i jaje, posolite i umijesite tijesto.
02
Tijesto ostavite na toplom, pokriveno da udvostruči volumen.
03
U međuvremenu pripremite tapenadu. Blendajte narezane masline, inćune i mljevene bademe dodajući maslinovo ulje, začinite solju i paprom.
04
Podijelite tijesto na 8 dijelova, razvaljajte, pecite u tavi premazanoj maslacem 2 – 3 minute sa svake strane.
05
Tapenadu poslužite uz domaće pogačice.