Chutney od krušaka i đumbira

sastojci

  • 1 kg krušaka
  • 300 g crvenog luka
  • 40 g đumbira
  • 1 štapić cimeta
  • 2-3 klinčića
  • 50 ml limunova soka
  • 80 ml maslinova ulja
  • sol

Način pripreme

01

Kruške ogulite, odstranite im srčiku i koštice pa ih narežite na kockice veličine 1 x 1 cm. Luk sitno nasjeckajte, đumbir sitno naribajte.

02

Na maslinovu ulju pirjajte luk 20 minuta, dodajte kockice kruške, đumbir, štapić cimeta, klinčiće, posolite i pirjajte na laganoj vatri 45 minuta podlijevajući limunovim sokom.

03

Na kraju uz rub posude ubacite štapni mikser i kratko izmiksajte četvrtinu mase. Chutney ohladite i poslužite uz sireve.

Chutney čuvajte u steriliziranoj staklenci na suhom mjestu.

podijeli