sastojci
- 1-2 bageta sa sjemenkama
Pekmez od luka:
- 400 g crvenog luka
- 80 ml maslinovog ulja
- sol, smeđi šećer
- sok 1 naranče
- 5 ml aceta balsamica
Ostalo:
- 200 g ABC krem sira
- 80 g milerama
- sol
- 4-5 grančica majčine dušice
Način pripreme
Luk narežite na tanke rezance i pirjajte na ulju 15 minuta povremeno miješajući. Nakon 15 minuta začinite solju i šećerom i na laganoj vatri nastavite pirjati uz povremeno podlijevanje narančinim sokom još 35 minuta. Pet minuta prije kraja dodajte aceto da luk dobije lijepu boju i okus. Baget narežite na šnite i tostirajte u tavi ili pećnici na 190 °C 4-5 minuta. Razmutite krem sir s mileramom, posolite. Na svaku brusketu stavite pekmez od luka, dodajte žličicu sira, pospite majčinom dušicom i poslužite.
Veću količinu džema od luka možete pospremiti u staklenke i koristiti kao dodatak uz mesna pečenja ili jela s roštilja.