sastojci

  • 8-12 ploški kruha ili baguettea (francuskog kruha)
  • 30 g maslaca
  • 460 g ocijeđenog kuhanog bijelog graha (ili konzerviranog)
  • 5 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 2-3 žlice soka od limuna
  • 0.5 žličice soli
  • grubo mljeveni crni papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice grubo mljevenih pinjola
  • 1 žličica sezama
  • 1 mala glavica luka
  • 50 g suhe rajčice (u uljnoj otopini)
  • 1 žlica narezanog svježeg bosiljka
  • naribana korica limuna

Način pripreme

01

Bijelom grahu dodajte maslinovo ulje, sok limuna, sol, papar, protisnuti češnjak i promiješajte. Uzmite 1/3 pripremljenog graha, usitnite u pastu te umiješajte pinjole i sezam. Preostalom grahu dodajte fino narezani luk, narezanu rajčicu i bosiljak. 

02

U posudu za pečenje posložite ploške kruha. Gornju stranu premažite s malo maslaca i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C da porumeni i postane hrskav (5 minuta). Zatim ploške kruha premažite pripremljenim namazom. Preko njega stavite salatu od graha, pospite koricom limuna i poslužite.

Ako je namaz previše gust, dodajte mu malo vode ili maslinova ulja.

podijeli

Proizvodi iz recepta