Traditional mexican shrimp raw aguachile on wooden background
Copyright (c) 2020 Guajillo studio/Shutterstock. No use without permission.

Aguachile sa škampima

sastojci

  • 500 g očišćenih repova škampi
  • 3 limete
  • 0.25 žličice soli
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 manji krastavac (salatar)
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 jalapeño papričice
  • 1 šaka listova korijandra

Način pripreme

01

Repove škampi stavite u zdjelu, dodajte na trakice narezan ljubičasti luk, posolite, prelijte sokom jedne limete i sve promiješajte.

02

U manjoj suhoj tavi grillajte češnjak i jalapeño papričice dok ne dobiju boju sa svih strana.

03

Krastavac ogulite, prerežite duljinom napola pa žlicom izdubite i uklonite sjemenke.

04

Jednu polovicu krastavca narežite na tanje ploške i dodajte u zdjelu sa škampima.

05

U posudu od blendera stavite grillani češnjak i papričice narezane na manje komade kojima ste uklonili peteljku i sjemenke. Dodajte listove korijandra, preostalu polovicu krastavca narezanog na manje komade te sok i naribanu koricu 2 limete. Sve dobro izmiksajte i prelijte po škampima.

06

Prije posluživanja dobro ohladite.

podijeli