sastojci
- 500 g očišćenih repova škampi
- 3 limete
- 0.25 žličice soli
- 1 ljubičasti luk
- 1 manji krastavac (salatar)
- 2 češnja češnjaka
- 3 jalapeño papričice
- 1 šaka listova korijandra
Način pripreme
01
Repove škampi stavite u zdjelu, dodajte na trakice narezan ljubičasti luk, posolite, prelijte sokom jedne limete i sve promiješajte.
02
U manjoj suhoj tavi grillajte češnjak i jalapeño papričice dok ne dobiju boju sa svih strana.
03
Krastavac ogulite, prerežite duljinom napola pa žlicom izdubite i uklonite sjemenke.
04
Jednu polovicu krastavca narežite na tanje ploške i dodajte u zdjelu sa škampima.
05
U posudu od blendera stavite grillani češnjak i papričice narezane na manje komade kojima ste uklonili peteljku i sjemenke. Dodajte listove korijandra, preostalu polovicu krastavca narezanog na manje komade te sok i naribanu koricu 2 limete. Sve dobro izmiksajte i prelijte po škampima.
06
Prije posluživanja dobro ohladite.