sastojci
- 2 paprike (crvene)
- 1 stabljika celera
- 0.5 tikvice
- 1 češanj češnjaka
- 0.5 žličice kurkume
- malo kajenskog papra
- malo svježeg korijena đumbira, cca 0,5 cm (ili ⅓ žličice đumbira u prahu ako nemate svježi)
- pulpa od badema (ostala nakon cijeđenja pri izradi bademova mlijeka ili pola šalice badema, namakanih dulje od 4 sata)
- 0.5 šalice sjemenki suncokreta
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žličica himalajske soli
- 2 žlice tamari (shoyu) umaka
- začini peršin, ružmarin, kopar
Način pripreme
01
Sve sastojke miksajte u blenderu ili multipraktiku dok smjesa ne postane glatka.
02
Poslužite na sirovim krekerima, kruhu ili napunite, primjerice, poprečno prerezane paprike (zelene, zbog dekorativnog izgleda, tako da dobijete krug u koji ćete staviti namaz) i ukrasite sitnim komadićima rajčice, pinjolima ili nečim drugim, prema vašoj želji.