
sastojci
Za tijesto:
- 220 g S-BUDGET glatkog brašna
- 125 g S-BUDGET maslaca
- 1 S-BUDGET jaje (vel. M)
- 5 g soli
- 2 žlice hladne vode
Za nadjev:
- 100 g S-BUDGET dalmatinske pancete
- 2 manja poriluka
- 100 g mladog špinata
- 2 grančice timijana
- 300 g S-BUDGET crème fraîchea
- 3 S-BUDGET jaja (vel. M)
- 50 g sira Grana Padano
- 2 prstohvata soli
- 2 prstohvata papra
- malo muškatnog oraščića
Način pripreme
U zdjeli pomiješajte brašno i sol, dodajte hladni maslac narezan na listiće i prstima ga utrljajte u brašno. Dodajte jaje i 2 žlice hladne vode te brzo zamijesite tijesto koje oblikujte u disk, omotajte prozirnom folijom i odložite u hladnjak na najmanje 30 min. Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu 3-4 mm te njime pažljivo obložite kalup za quiche, dno izbodite vilicom i vratite u hladnjak.
Narezanu pancetu prepecite na suhoj tavi da postane hrskava, izvadite van pa na istoj masnoći 7-8 min sotirajte poriluk narezan na tanke ploške. Dodajte timijan i oprani, ocijeđeni špinat, poklopite 5 min, potom otklopite i kuhajte dok ne ishlapi sva tekućina. Ohladite.
U zdjeli izmiješajte crème fraîche, jaja, muškatni oraščić, ribani sir, papar i sol pa dodajte ohlađenu, izmrvljenu slaninu i izmiješajte.
Podlogu za quiche prekrijte papirom za pečenje, opteretite suhim grahom pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 12-15 min. Izvadite iz pećnice, nadjenite smjesom od poriluka i špinata pa dodajte nadjev od jaja i crème fraîchea, vratite u pećnicu i pecite 45 min, odnosno dok quiche ne dobije lijepu, zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ohladite 15 min prije rezanja.
Izvor: @oslanomislatkom
Proizvodi iz recepta

