Quiche s pancetom, špinatom i  crème fraîcheom


sastojci

Za tijesto:

  • 220 g S-BUDGET glatkog brašna
  • 125 g S-BUDGET maslaca
  • 1 S-BUDGET jaje (vel. M)
  • 5 g soli
  • 2 žlice hladne vode

Za nadjev:

  • 100 g S-BUDGET dalmatinske pancete
  • 2 manja poriluka
  • 100 g mladog špinata
  • 2 grančice timijana
  • 300 g S-BUDGET crème fraîchea
  • 3 S-BUDGET jaja (vel. M)
  • 50 g sira Grana Padano
  • 2 prstohvata soli
  • 2 prstohvata papra
  • malo muškatnog oraščića

Način pripreme

01

U zdjeli pomiješajte brašno i sol, dodajte hladni maslac narezan na listiće i prstima ga utrljajte u brašno. Dodajte jaje i 2 žlice hladne vode te brzo zamijesite tijesto koje oblikujte u disk, omotajte prozirnom folijom i odložite u hladnjak na najmanje 30 min. Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu 3-4 mm te njime pažljivo obložite kalup za quiche, dno izbodite vilicom i vratite u hladnjak.

02

Narezanu pancetu prepecite na suhoj tavi da postane hrskava, izvadite van pa na istoj masnoći 7-8 min sotirajte poriluk narezan na tanke ploške. Dodajte timijan i oprani, ocijeđeni špinat, poklopite 5 min, potom otklopite i kuhajte dok ne ishlapi sva tekućina. Ohladite.

03

U zdjeli izmiješajte  crème fraîche, jaja, muškatni oraščić, ribani sir, papar i sol pa dodajte ohlađenu, izmrvljenu slaninu i izmiješajte.

04

Podlogu za quiche prekrijte papirom za pečenje, opteretite suhim grahom pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 12-15 min. Izvadite iz pećnice, nadjenite smjesom od poriluka i špinata pa dodajte nadjev od jaja i crème fraîchea, vratite u pećnicu i pecite 45 min, odnosno dok quiche ne dobije lijepu, zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i ohladite 15 min prije rezanja.

podijeli

Proizvodi iz recepta