BBQ Bowl s dimljenim mini scamorza sirom i pikant kobasicama
sastojci
Za 10 ražnjića:
- 250 g DESPAR Scamorza mini sira dimljenog
- 300 g SPAR BBQ Piknik Pikant kobasica
Za umak:
- 4 žlice SPAR grčkog jogurta
- 3 žlice S-BUDGET Majoneze
- 1 žličica SPAR Dijon senfa
- 4 SPAR pikant slatko-kiselo-ljutih krastavca
- malo soli i papra
- 1 žličica maslinova ulja
Dodatno:
- 5 kom mladog luka
- 250 g mini rajčica
- 3 žlice kukuruza
- 1 teglica S-BUDGET grilanih artičoka
- 1 svježi krastavac
- 50 g lisnate salate
- 1 SPAR baguette sa začinskim biljem
- maslinovo ulje
Način pripreme
Baguette sa začinskim biljem pokapajte maslinovim uljem i stavite peći na 200°C, pecite 12-15 min do zlatne boje.
Pripremite umak - izmiješajte grčki jogurt, majonezu, senf, posolite i popaprite, dodajte maslinovo ulje i nasjeckane kisele krastavce, sve dobro izmiješajte i ohladite.
Prepolovite mini rajčice i mladi luk. Dimljenu scamorzu također prerežite po pola, a kobasice s obje strane zarežite nožem.
Zagrijte grill tavu, premažite je uljem pa ubacite kobasice i pecite ih do zlatne boje. Izvadite van pa na istoj tavi kratko popecite mladi luk. Izvadite van, pokapajte tavu uljem pa ubacite dimljenu scamorzu i zapecite ju par minuta (dok se ne počne topiti).
Složite vašu BBQ zdjelu: kobasice narežite na manje dijelove, na dno zdjele stavite lisnatu salatu i krastavce, u sredinu stavite zdjelicu s umakom, dodajte kukuruz i mini rajčice, potom i mladi luk te kobasice i scamorzu, dodajte i grilane artičoke iz ulja. Pospite s još malo rajčica i kukuruza i poslužite odmah uz topli baguette sa začinskim biljem.
Izvor: @oslanomislatkom