BBQ Bowl s dimljenim mini scamorza sirom i pikant kobasicama

sastojci

Za 10 ražnjića:

  • 250 g DESPAR Scamorza mini sira dimljenog
  • 300 g SPAR BBQ Piknik Pikant kobasica

Za umak:

  • 4 žlice SPAR grčkog jogurta
  • 3 žlice S-BUDGET Majoneze
  • 1 žličica SPAR Dijon senfa
  • 4 SPAR pikant slatko-kiselo-ljutih krastavca
  • malo soli i papra
  • 1 žličica maslinova ulja

Dodatno:

  • 5 kom mladog luka
  • 250 g mini rajčica
  • 3 žlice kukuruza
  • 1 teglica S-BUDGET grilanih artičoka
  • 1 svježi krastavac
  • 50 g lisnate salate
  • 1 SPAR baguette sa začinskim biljem
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Baguette sa začinskim biljem pokapajte maslinovim uljem i stavite peći na 200°C, pecite 12-15 min do zlatne boje.

02

Pripremite umak - izmiješajte grčki jogurt, majonezu, senf, posolite i popaprite, dodajte maslinovo ulje i nasjeckane kisele krastavce, sve dobro izmiješajte i ohladite.

03

Prepolovite mini rajčice i mladi luk. Dimljenu scamorzu također prerežite po pola, a kobasice s obje strane zarežite nožem.

04

Zagrijte grill tavu, premažite je uljem pa ubacite kobasice i pecite ih do zlatne boje. Izvadite van pa na istoj tavi kratko popecite mladi luk. Izvadite van, pokapajte tavu uljem pa ubacite dimljenu scamorzu i zapecite ju par minuta (dok se ne počne topiti).

05

Složite vašu BBQ zdjelu: kobasice narežite na manje dijelove, na dno zdjele stavite lisnatu salatu i krastavce, u sredinu stavite zdjelicu s umakom, dodajte kukuruz i mini rajčice, potom i mladi luk te kobasice i scamorzu, dodajte i grilane artičoke iz ulja. Pospite s još malo rajčica i kukuruza i poslužite odmah uz topli baguette sa začinskim biljem.

podijeli