Cashew pasta
sastojci
- 200 g S-BUDGET fusilli tjestenine
- 100 g blitve
- 1 srednja tikvica
- 1 šalica zamrznutog graška
- 2 žlice maslinovog ulja
Za umak:
- 1 šalica S-BUDGET indijskih oraščića
- 200 ml biljnog mlijeka (sojinog ili bademovog)
- 0.25 žličice S-BUDGET crnog mljevenog papra
- 0.25 žličice ljute paprike u prahu
- 0.25 žličice češnjaka u prahu
- 0.25 žličice soli
Dodatno:
- 0.25 šalice S-BUDGET indijskih oraščića
- 0.5 soka limuna
- svježi timijan (po želji)
Način pripreme
Prvo napravite umak – u blenderu pomiješajte sve sastojke osim soli koju ćete dodati naknadno.
Izrežite povrće te na zagrijanu tavu stavite 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte prvo tikvice pa blitvu i na kraju grašak. Malo posolite.
U zasebnoj posudi zagrijte vodu pa kad proključa stavite S-BUDGET fusilli tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Kad je gotova, procijedite je, ali sačuvajte dio vode.
U tavu s povrćem ulijte vodu u kojoj se kuhala tjestenina pa dodajte umak od S-BUDGET indijskih oraščića. Na kraju stavite kuhanu tjesteninu u tavu s umakom i povrćem te sve zajedno promiješajte. Na sve to stavite sok od pola limuna i promiješajte.
U zasebnoj tavi tostirajte indijske oraščiće pa ih na dasci nasjeckajte. Servirajte tjesteninu s nasjeckanim indijskim oraščićima i svježim timijanom.
Izvor: @janjolinka