sastojci

  • 200 g S-BUDGET fusilli tjestenine
  • 100 g blitve
  • 1 srednja tikvica
  • 1 šalica zamrznutog graška
  • 2 žlice maslinovog ulja

Za umak:

  • 1 šalica S-BUDGET indijskih oraščića
  • 200 ml biljnog mlijeka (sojinog ili bademovog)
  • 0.25 žličice S-BUDGET crnog mljevenog papra
  • 0.25 žličice ljute paprike u prahu
  • 0.25 žličice češnjaka u prahu
  • 0.25 žličice soli

Dodatno:

  • 0.25 šalice S-BUDGET indijskih oraščića
  • 0.5 soka limuna
  • svježi timijan (po želji)

Način pripreme

01

Prvo napravite umak – u blenderu pomiješajte sve sastojke osim soli koju ćete dodati naknadno.

02

Izrežite povrće te na zagrijanu tavu stavite 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte prvo tikvice pa blitvu i na kraju grašak. Malo posolite.

03

U zasebnoj posudi zagrijte vodu pa kad proključa stavite S-BUDGET fusilli tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Kad je gotova, procijedite je, ali sačuvajte dio vode.

04

U tavu s povrćem ulijte vodu u kojoj se kuhala tjestenina pa dodajte umak od S-BUDGET indijskih oraščića. Na kraju stavite kuhanu tjesteninu u tavu s umakom i povrćem te sve zajedno promiješajte. Na sve to stavite sok od pola limuna i promiješajte.

05

U zasebnoj tavi tostirajte indijske oraščiće pa ih na dasci nasjeckajte. Servirajte tjesteninu s nasjeckanim indijskim oraščićima i svježim timijanom.

Izvor: @janjolinka

podijeli
maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje