Tagliatelle u umaku od pečene cvjetače
sastojci
- 250 g SPAR free from tagliatella
- 1 glavica cvjetače
- 3 žlice maslinovog ulja
- 50 g SPAR free from maslaca
- 1 Vrtovi Hrvatske ljutika
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica S-BUDGET povrtnog temeljca u granulama
- 300 ml vruće vode
- 50 g SPAR free from vrhnja za kuhanje
- 1 žlica soka limuna
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice muškatnog oraščića
- 1 prstohvat mljevenog crnog papra
Način pripreme
Cvjetaču očistite od listova i narežite na manje komade. Začinite cvjetaču soli, paprom i maslinovim uljem pa pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva 15-ak minuta.
Za to vrijeme na maslacu zažutite sitno sjeckanu ljutiku i češnjak pa im dodajte pečenu cvjetaču. Podlijte vrućom vodom i umiješajte žlicu povrtnog temeljca. Kuhajte 10-ak minuta dok se okusi ne povežu.
Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputstvu na pakiranju.
Cvjetaču prebacite u blender, dodajte vrhnje za kuhanje, sok limuna i začine pa izradite do glatke kreme (ovaj korak možete napraviti i štapnim mikserom). Po potrebi dodajte i malo vode od kuhanja tjestenine ako vam je umak pregust.
Poslužite umak preko tjestenine i po želji dekorirajte mikrozelenjem i sušenim vlascem.
Izvor: @yumyumparadise