sastojci
- 1 paket (300 g) mješavine za kolače SPAR Schoko muffins
- 1 jaje
- 125 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 500 g S-BUDGET Mascarpone sira
- 100 g SPAR PREMIUM Dulce de leche (mliječnog karamela)
- 150 g maslaca, sobne temperature
- 200 ml vrhnja za šlag
ZA GINGERBREAD KEKSE
- 150 g maslaca sobne temperature
- 150 g smeđeg šećera
- 1 jaje L veličine
- 115 g meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 400 g glatkog brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1.5 žličice začina za medenjake
DODATNO
- šećer
- 1 paket (100 g) SPAR kandiranih trešnji
- ružmarin (opran i posušen)
- kokosovo brašno za posipanje
Način pripreme
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine i postavite košarice koje se nalaze u pakiranju zajedno s mješavinom za muffine.
Mješavinu stavite u posudu, dodajte joj jaje, ulje i mlijeko pa pjenjačom ili mikserom povežite smjesu.
S pomoću žlice za sladoled ili obične žlice vadite smjesu tako da napunite 4/6 kalupića.
Pecite 17-20 minuta, kad zabodete čačkalicu u sredinu muffina, treba vam biti suha.
Muffine ohladite na rešetki za hlađenje.
Za kremu sve sastojke stavite u posudu (neka vam vrhnje za šlag bude hladno) pa mikserom sve izradite. Miksajte nekoliko minuta, odnosno dok se krema ne zgusne.
Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu pa nanesite na muffine.
Na vrh postavite gingerbread keksić.
Kandirane trešnje uvaljajte u šećer pa ih postavite na muffine. Ukrasite s malo ružmarina.
Na kraju muffine pospite kokosovim brašnom.
GINGERBREAD KEKSIĆI
Maslac i šećer izradite mikserom. Dodajte med i jaje pa nastavite miksati dok se sve ne poveže u kompaktnu smjesu.
Sada dodajte prosijano brašno, sodu bikarbonu i začine za medenjake pa mikserom s nastavkom za tijesto izradite glatko tijesto. Tijesto će biti mekano i pomalo ljepljivo.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak napola sata da se odmori i stisne.
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Tijesto izvadite na pobrašnjenu radnu podlogu ili na papir za pečenje pa ga razvaljajte na debljinu od 3 milimetra.
Utisnite iskrojivače za kekse pa oblike prebacite na pripremljen lim.
Keksiće pecite 7 -11 minuta, odnosno dok vam rubovi ne krenu tamniti. Ohladite na rešetki za hlađenje prije dekoriranja.
Dulce de leche možete zamijeniti namazom od lješnjaka ili bijelom čokoladom.
Izvor: @bake_me_by_nina