sastojci

  • 1 glavica luka
  • 3 S-BUDGET paprike (3 boje)
  • 400 g S-BUDGET rajčica pelat
  • 500 ml povrtnog temeljca ili vode
  • 250 g
  • 250 g S-BUDGET riže dugog zrna (parboiled)
  • sol, papar, mljevena paprika
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pripremite posudu s poklopcem za pećnicu. Ako nemate poklopac poslužit će i folija.

02

Paprike operite, očistite od sjemenki te izrežite na trakice. Luk usitnite.

03

Na srednje jakoj vatri na malo maslinovog ulja prepržite usitnjeni luk dok ne postane staklast. Dodajte papriku izrezanu na trakice te pirjajte nekoliko minuta. Posolite, popaprite te dodajte mljevenu slatku papriku.

04

Podlijte s pola količine temeljca, dodajte S-BUDGET zamrznuto povrće (azijski mix) te kuhajte 5-7 minuta. Pelat izvadite u posudu te račice usitnite nožem kako bi dobili manje komade.

05

U posudu za pećnicu prebacite dinstano povrće, dodajte pelat i rižu. Na kraju sve podlijte s preostalim temeljcem. Promiješajte te poklopite.

06

Poklopljeno pecite u pećnici 30-35 minuta, odnosno dok riža ne bude skuhana.

07

Poslužite toplo.

podijeli