sastojci

  • 175 g SPAR PREMIUM TIP 0 Manitoba brašna
  • 1.5 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jaja (M veličina)
  • 180 g šećera
  • 65 g maslaca, otopljenog
  • 100 g SPAR čokolade za kuhanje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 145 ml mlijeka

DODATNO

  • čokoladna ili čokoladne kapljice za glazuru
  • čokoladna jaja ili po želji, za dekoraciju

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalupe za mini kuglofe te ih namastite.

Maslac rastopite na vatri te ga ostavite po strani da se prohladi. Na pari ili u mikrovalnoj rastopite čokoladu.

02

U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom pjenasto izradite jaja i šećer. Miksajte ih dok se smjesa ne udupla i postane svjetlija, oko 5 minuta. Sada dodajte rastopljeni maslac, rastopljenu čokoladu, ekstrakt vanilije te kiselo vrhnje. Sve kratko izradite mikserom. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa ih dodajte smjesi s jajima. Na kraju umiješajte mlijeko.

03

Pomoću žlice rasporedite smjesu u pripremljene kalupe te pecite 12-16 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha. Mini kuglofe ostavite u kalupima dok se ne ohlade te ih potom izvadite tako da ih samo preokrenete (trebali bi skliznuti iz kalupa).

04

Sada rastopite čokoladu ili čokoladne kapljice na pari ili u mikrovalnoj te vrhove kuglofa umočite u glazuru. Posložite ih na pladanj te ih odmah ukrasite čokoladnim jajima.

podijeli

Proizvodi iz recepta

cokolada-za-kuhanje-400g-s-budget.jpg
Čokolada za kuhanje
prasak-za-pecivo-5x10g-s-budget.jpg
Prašak za pecivo
kiselo-vrhnje-180g-s-budget.jpg
Kiselo vrhnje