sastojci

Sastojci za 2 oblatne:

  • 3 jaja veličine L
  • 75 g šećera
  • 1 vrećica S-BUDGET vanilin šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 250 g SPAR PREMIUM maslaca
  • 125 g krupno usitnjenih oraha (mogu i lješnjaci)
  • 100 g grožđica
  • 150 ml mlijeka za namakanje
  • 1 žličica ruma (po želji)
  • 250 g keksa Petit Beurre
  • 2 S-BUDGET oblatne

Način pripreme

01

Grožđice namočite u mlijeku i po želji dodajte malo ruma. Neka se namaču nekoliko sati.

02

Jaja i šećer pjenjačom tucite na pari nekoliko minuta, odnosno dok se šećer ne otopi i smjesa nea posvijetli. dodajte vanilin šećer te čokoladu za kuhanje koju ste prethodno usitnili na manje komade. Dodajte i maslac. Miješajte dok se čokolada i maslac ne otope te potom maknite s pare.

03

U sjeckalici ili pomoću valjka za tijesto usitnite kekse. Nožem ili u sjeckalici usitnite orahe ili lješnjake.

04

Usitnjene kekse i orahe dodajte smjesi s jajima. Dodajte i procijeđene grožđice te sve dobro pomiješajte.

05

Pripremite dvije čiste kuhinjske krpe. Namočite ih vodom. Na radnu podlogu stavite prvu krpu, na nju stavite oblatnu  te je prekrijte drugom mokrom krpom. Ostavite oko dvije minute kako bi oblatna omekšala. Pazite da je ne namočite previše da ne pukne.

06

Na oblatnu postavite nadjev, ravnomjerno ga rasporedite po cijeloj oblatni te je zarolajte tako da rolate dužu stranicu.

07

Čokoladnu salamicu zamotajte prozirnom folijom te spremite u hladnjak na dva sata ili preko noći.

08

Izvadite iz hladnjaka,na režite na tanje šnite te poslužite po potrebi.

podijeli
Čokolada za kuhanje
Grožđice