sastojci

  • 1 žlica SPAR Natur*pur bio kokosovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • lovorov list
  • 1 velika žlica SPAR Natur*pur curry-ja
  • 1 crvena paprika
  • 1 manji batat
  • 2 konzerve SPAR Vital leće
  • 0.5 konzerve SPAR Vital bio kokosovog mlijeka
  • 150 g SPAR Natur*pur bio basmati riže
  • 70 g SPAR Natur*pur indijskih oraščića
  • sol
  • limeta

Način pripreme

01

Rižu skuhati prema uputama na pakiranju. 

02

Na zagrijanom kokosovom ulju popržiti luk i češnjak, dodati listove lovora i koncentrat rajčice pa dinstati na laganoj vatri. 

03

Narezanu papriku i batat dodati u tavu i lagano popržiti. Začiniti velikom žlicom mješavine začina za curry.

04

U lonac dodati dvije konzerve leće i pola konzerve kokosovog mlijeka, poklopiti i kuhati na laganoj vatri 30 minuta. 

Dodati soli po ukusu.

05

Poslužiti uz kuhanu basmati rižu, iscijediti sok limete i posuti sjeckanim tostiranim indijskim oraščićima.

podijeli