sastojci

  • 135 g sjemenki suncokreta
  • 90 g sjemenki lana
  • 100 g lješnjaka
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 3 žlice chia sjemenki
  • 4 žlice ljuskica psylliuma
  • 40 g ghee maslaca
  • 1 žlica javorova sirupa
  • 1 žličica soli

Način pripreme

01

U većoj posudi pomiješajte sjemenke suncokreta i lana, cijele lješnjake, zobene pahuljice, ljuskice psylliuma i chia sjemenke. U drugoj posudi dobro promiješajte rastopljeni ghee maslac, 350 ml mlake vode, sol i javorov sirup.

02

Tekuće sastojke dodajte suhima i dobro miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ako je smjesa pre gusta, dodajte po 1-2 žlice vode dok smjesa ne postane podatna.

03

U namašćen kalup za kruh (20x8 cm) ulijte smjesu pa površinu poravnajte vlažnim prstima. Kalup prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da smjesa odstoji barem 3-4 sata, a najbolje preko noći. Stavite u pećnicu zagrijanu na 175 °C i pecite 20-ak minuta. Kruh lagano okrenite na lim za pečenje, uklonite kalup i pecite još 30-40 minuta. Kruh obavezno ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja.

podijeli

Proizvodi iz recepta