Bezglutenski povrtni kruh s tikvicama i mrkvom

sastojci

  • 4 mrkve srednje veličine
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 žute tikvice srednje veličine
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice narezanog svježeg bosiljka
  • 6 jaja
  • 60 ml kokosova mlijeka ili kefira
  • 2 žlice kokosova brašna (30 g)
  • 0.5 žličice praška za pecivo
  • 0.5 žličice soli
  • crni papar
  • ulje
  • ocat
  • 2 žlice maslaca

Način pripreme

01

Mrkvu ogulite i narežite na tanke kolutiće. Tikvice uzdužno narežite na tanke ploške. 

02

U tavi otopite maslac i na njega stavite narezano povrće, posolite, popaprite, dodajte protisnuti češnjak i na laganoj vatri propirjajte da povrće omekša (oko 8 minuta). 

03

Kokosovo brašno usitnite i dodajte prašak za pecivo. 

04

Jaja i kokosovo mlijeko razmutite, posolite i umiješajte kokosovo brašno. 

05

Promiješajte ohlađeno povrće s pripremljenim jajima i bosiljkom. 

06

Duguljast kalup za kruh obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 40 minuta tako da površina postane zlatnosmeđa. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 10 minuta.

07

Zatim narežite i poslužite toplo ili sobne temperature.

Umjesto kokosova brašna možete dodati 1 – 2 žlice kukuruznog škrobnog brašna te sir po želji.

podijeli