Bezglutenski povrtni kruh s tikvicama i mrkvom
sastojci
- 4 mrkve srednje veličine
- 2 tikvice srednje veličine
- 2 žute tikvice srednje veličine
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice narezanog svježeg bosiljka
- 6 jaja
- 60 ml kokosova mlijeka ili kefira
- 2 žlice kokosova brašna (30 g)
- 0.5 žličice praška za pecivo
- 0.5 žličice soli
- crni papar
- ulje
- ocat
- 2 žlice maslaca
Način pripreme
Mrkvu ogulite i narežite na tanke kolutiće. Tikvice uzdužno narežite na tanke ploške.
U tavi otopite maslac i na njega stavite narezano povrće, posolite, popaprite, dodajte protisnuti češnjak i na laganoj vatri propirjajte da povrće omekša (oko 8 minuta).
Kokosovo brašno usitnite i dodajte prašak za pecivo.
Jaja i kokosovo mlijeko razmutite, posolite i umiješajte kokosovo brašno.
Promiješajte ohlađeno povrće s pripremljenim jajima i bosiljkom.
Duguljast kalup za kruh obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 40 minuta tako da površina postane zlatnosmeđa. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 10 minuta.
Zatim narežite i poslužite toplo ili sobne temperature.
Umjesto kokosova brašna možete dodati 1 – 2 žlice kukuruznog škrobnog brašna te sir po želji.