Homemade winter meat soup with rice
Copyright (c) 2019 MariaKovaleva/Shutterstock. No use without permission.

Zimska mesna juha s rižom

Ukupno trajanje
90
Min
min

sastojci

  • 500 g junećeg mesa, narezanog na komade
  • 150 g riže
  • 1 glavica luka, nasitno nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • 1 mrkva, naribana
  • 1 l mesnog temeljca (po mogućnosti goveđeg)
  • 500 ml vode
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • sol i papar po ukusu
  • svježi peršin, za posipanje

Način pripreme

01

U velikom loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte komade mesa i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.

02

Dodajte nasjeckani luk i pržite ga dok ne postane proziran, oko 5 minuta. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i naribanu mrkvu pa nastavite pirjati sve povrće još nekoliko minuta dok ne omekša.

03

Ulijte mesni temeljac i vodu u lonac te promiješajte. Začinite solju i paprom po svom ukusu. Smanjite vatru i ostavite da se kuha na laganoj vatri od 45 minuta do 1 sat, dok meso ne omekša.

04

Kad meso bude gotovo kuhano, dodajte rižu i nastavite kuhati još 15 - 20 minuta ili dok riža ne omekša.

05

Kad se juha skuha, pospite svježi peršin po vrhu za dodatni okus i svježinu. Poslužite toplo uz krišku kruha, po želji.

podijeli