sastojci
- 500 g junećeg mesa, narezanog na komade
- 150 g riže
- 1 glavica luka, nasitno nasjeckana
- 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
- 1 mrkva, naribana
- 1 l mesnog temeljca (po mogućnosti goveđeg)
- 500 ml vode
- 2 žlice suncokretova ulja
- sol i papar po ukusu
- svježi peršin, za posipanje
Način pripreme
01
U velikom loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte komade mesa i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.
02
Dodajte nasjeckani luk i pržite ga dok ne postane proziran, oko 5 minuta. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i naribanu mrkvu pa nastavite pirjati sve povrće još nekoliko minuta dok ne omekša.
03
Ulijte mesni temeljac i vodu u lonac te promiješajte. Začinite solju i paprom po svom ukusu. Smanjite vatru i ostavite da se kuha na laganoj vatri od 45 minuta do 1 sat, dok meso ne omekša.
04
Kad meso bude gotovo kuhano, dodajte rižu i nastavite kuhati još 15 - 20 minuta ili dok riža ne omekša.
05
Kad se juha skuha, pospite svježi peršin po vrhu za dodatni okus i svježinu. Poslužite toplo uz krišku kruha, po želji.