Toskanska krem-juha s kobasicom i keljem

sastojci

  • 200 g kelja
  • 300 g krumpira
  • 200 g kobasica
  • 200 g crvenog luka
  • 80 g mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 80 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Kelj očistite, krupno narežite i blanširajte (kratko prokuhajte) pa ocijedite, ali vodu nemojte proliti, nego je sačuvajte.

02

Crveni luk sitno nasjeckajte i kratko (2 - 4 minute) pržite na maslinovu ulju. Mrkvu naribajte, stavite na luk, dodajte sitno nasjeckani češnjak pa ga kratko pržite (samo da pobijeli).

03

Ogulite krumpir i narežite ga na kocke veličine 3 cm, dodajte na luk i, uz lagano miješanje i podlijevanje vodom u kojoj se kuhao kelj, pirjajte 15 - 20 minuta.

04

Izvadite jednu trećinu krumpira u visoku posudu za miksanje i uz dodatak vode od kelja kremasto izmiksajte.

05

Kremu od krumpira vratite natrag, dodajte narezane kobasice, kuhajte sve 5 - 10 minuta, dodajte kelj, posolite i popaprite, kuhajte još 1 - 2 minute pa poslužite uz nekoliko kapi maslinova ulja.

podijeli

Proizvodi iz recepta