sastojci
- 600 g teleće plećke
- 200 g crvenoga luka
- 2 češnja češnjaka
- 50 g koncentrata rajčice
- 100 ml pasirane rajčice (passate)
- 20 g mljevene crvene paprike
- 60 ml maslinova ulja
- 250 g tortellina sa sirom
- 1 l mesnog temeljca
- sol
- nekoliko grančica svježeg koromača
Način pripreme
Crveni luk nasitno nasjeckajte i popržite ga na maslinovu ulju.
Meso narežite na kocke, veličine 1,5 x 1,5 cm, dodajte ih na luk i posolite.
Pirjajte, miješajući, 20 minuta pa dodajte nasitno nasjeckani češnjak i kratko ga pržite, samo da zabijeli. Dodajte koncentrat rajčice i upržite, a potom dodajte i upržite mljevenu papriku.
Potom dodajte pasiranu rajčicu i temeljac pa kuhajte na umjerenoj vatri dok meso ne omekša.
Pred kraj kuhanja provjerite okus, posolite ako bude potrebno, pa dodajte tortelline i skuhajte ih u juhi.
Pospite juhu nasjeckanim koromačem i poslužite.
Teletinu možete zamijeniti puretinom ili piletinom.