sastojci

  • 150 g crvenog luka
  • 1-2 režnja češnjaka
  • 100 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g peršina (korijen + list)
  • 150 g mahuna
  • 200 g tikvica
  • 150 g crvenog graha (konzerva)
  • 80 g tjestenine mali pužići (chifferi rigati)
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 300 ml passata rajčice
  • 800-1000 ml povrtnog temeljca
  • sol, papar
  • 40-60 g tvrdog sira za ribanje (po želji)

Način pripreme

01

Sitno nasjeckajte luk i češnjak, mrkvu, celer, korijen peršina i tikvicu narežite na kockice.

02

Na maslinovom ulju pirjajte luk petnaestak minuta, dodajte češnjak, kratko zabijelite pa dodajte mrkvu, celer i peršin, pirjajte 3-5 minuta, dodajte mahune i tikvice, promiješajte, zalijte passatom.  Istovremeno zakipite temeljac i u njemu kuhajte pužiće 4 minute.

03

Kad passata prokuha dodajte temeljca, začinite solju i paprom, dodajte grah i pužiće, kuhajte zajedno 4 minute.

04

Grubo narežite listiće peršina, sir guljačem narežite na listiće, dio naribajte. Juhu poslužite posutu listićima peršina i sirom.

Tjesteninu možete zamijeniti noklicama ili knedlicama.

podijeli

Proizvodi iz recepta