sastojci
- 2 žlice kokosova ulja
- 250 g Veggie BIO tofua (1 paket)
- 59 ml umaka od soje
- 15 ml agavinog sirupa
- 15 ml sezamova ulja
- 2 mrkve
- 3-4 glavice ljutike
- 4 češnja češnjaka
- 1 komad đumbira (oko 1 cm)
- 1 stabljika celera
- 710 ml povrtnog temeljca
- 300 ml Veggie kokosova mlijeka
- korica i sok 1 limete
- sol
- papar
Za posluživanje:
- par listova korijandra
- prstohvat kikirikija
- 512 g kuhane divlje riže
Način pripreme
Izrežite tofu na kockice, umočite ih u mješavinu agavinog sirupa, umaka od soje i sezamova ulja te ispržite kratko na umjerenoj vatri na prethodno zagrijanom loncu s kokosovim uljem, otprilike 10-ak minuta. Odložite pečeni tofu sa strane.
Ostatak kokosova ulja zagrijte, dodajte narezan luk i kolutiće mrkve, pržite dok ne omekšaju, dodajte nasjeckani češnjak i đumbir i popržite otprilike 5 minuta dok povrće ne zamiriši i omekša. Tada dodajte povrtni temeljac i kokosovo mlijeko dok ne zakipi, nakon toga smanjite vatru i kuhajte 15-ak minuta.
Posolite, popaprite, dodajte sok i koricu limete. Rižu skuhajte posebno. Pri serviranju prvo u zdjelicu stavite rižu, prelijte juhom, dodajte pečeni tofu, nasjeckani celer, korijandar i kikiriki.
Kikiriki možete malo popržiti da pusti aromu.