Tajlandska juha s hrskavim tofuom i divljom rižom

sastojci

  • 2 žlice kokosova ulja
  • 250 g Veggie BIO tofua (1 paket)
  • 59 ml umaka od soje
  • 15 ml agavinog sirupa
  • 15 ml sezamova ulja
  • 2 mrkve
  • 3-4 glavice ljutike
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 komad đumbira (oko 1 cm)
  • 1 stabljika celera
  • 710 ml povrtnog temeljca
  • 300 ml Veggie kokosova mlijeka
  • korica i sok 1 limete
  • sol
  • papar

Za posluživanje:

  • par listova korijandra
  • prstohvat kikirikija
  • 512 g kuhane divlje riže

Način pripreme

01

Izrežite tofu na kockice, umočite ih u mješavinu agavinog sirupa, umaka od soje i sezamova ulja te ispržite kratko na umjerenoj vatri na prethodno zagrijanom loncu s kokosovim uljem, otprilike 10-ak minuta. Odložite pečeni tofu sa strane. 

02

Ostatak kokosova ulja zagrijte, dodajte narezan luk i kolutiće mrkve, pržite dok ne omekšaju, dodajte nasjeckani češnjak i đumbir i popržite otprilike 5 minuta dok povrće ne zamiriši i omekša. Tada dodajte povrtni temeljac i kokosovo mlijeko dok ne zakipi, nakon toga smanjite vatru i kuhajte 15-ak minuta. 

03

Posolite, popaprite, dodajte sok i koricu limete. Rižu skuhajte posebno. Pri serviranju prvo u zdjelicu stavite rižu, prelijte juhom, dodajte pečeni tofu, nasjeckani celer, korijandar i kikiriki.

Kikiriki možete malo popržiti da pusti aromu.

podijeli

Proizvodi iz recepta