sastojci
- 300 g kupusa
- 300 g mrkve
- 300 g krumpira
- 100 g crvenog luka
- 4 češnja češnjaka
- 10 g koncentrata rajčice
- 50 ml suncokretova ulja
- 1 l povrtnog temeljca
- sol
- papar
- 10 g peršinova lista
- raženi kruh
Način pripreme
Na ulju popržite sjeckani luk, dodajte rezance mrkve i krumpira, miješajte. Dodajte kupus narezan na tanke rezance, popržite 3 – 4 minute da kupus uvene.
Dodajte češanj sjeckanog češnjaka, popržite samo da pusti miris, dodajte rajčicu i kratko upržite, podlijte temeljcem, začinite solju i paprom, kuhajte dvadesetak minuta na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
Juhu pospite sjeckanim peršinom i sitno sjeckanim češnjakom, poslužite uz raženi kruh.
Mrkvu i luk prepržite na malo maslaca pa dodajte u juhu na samom kraju, imat će pravi autentični štih.